Skip to main content

                   ΙΤΑΛΊΑ ΓΈΝΟΒΑ

Καλησπέρα, καλημέρα και καλώς ήρθατε σε ένα καινούργιο επεισόδιο.

Αυτή την φορά θα βρούμε τον Αλέξανδρο σε ένα τρελό ταξίδι 5 ημερών που πραγματοποίησε με τον φίλο του τον Κυριάκο. Σκοπός του ταξιδιού ήταν το γκράν πρί της Ίμολα, τα δυο φιλαράκια το συνδύασαν όμως με τουρισμό και επισκέφτηκαν, το Μιλάνο, την Γένοβα, την Πίζα, την Φλωρεντία, την Μπολόνια πριν πάνε στο γκράν πρί. Είστε έτοιμοι για αυτή την περιπέτεια; Αξιοσημείωτο ότι την επιμέλεια της οργάνωσης την είχε ο Κυριάκος που είχε διαβάσει άπειρα μπλογκ και είχε κατεβάσει και εφαρμογές για ποιά κτίρια να επισκεφτούν.

 

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΓΕΝΟΒΑ

Αφού κοιμήθηκαν το πρώτο βράδυ στο Μιλάνο σε ένα καλόγουστο καφέ βιβλίο ξενοδοχείο, πήραν σιγά σιγά τον δρόμο για την Πίζα που ήταν η πρώτη στάση με διανυκτέρευση στο πρόγραμμα τους. Πριν πάνε όμως στην Πίζα, σταμάτησαν στην Γένοβα για καφέ και σνακ.

Το λιμάνι (η περιοχή) της Γένοβας είναι τεράστιο. Έχει όμως πλατείες και πλακόστρωτους δρόμους, γεμάτους μαγαζάκια, καφέ με σνακ, εστιατόρια.

Ήταν ένα καλό διάλειμμα με εύκολο περπάτημα, σε σχέση με αυτό που περίμενε τον Αλέξανδρο εκείνο το απόγευμα στην Πίζα και τις υπόλοιπες μέρες στις άλλες πόλεις. Ήταν ένας διαφορετικός ρυθμός τουρισμού απ’ ότι είχε γνωρίσει ο Αλέξανδρος τόσο καιρό.

 

 

Είναι κάτι όμως για το οποίο ο Αλέξανδρος είναι ευγνώμων στον Κυριάκο. Γιατί είδε έναν άλλο τρόπο για να ταξιδέψει σε μία χώρα, έναν άλλο τρόπο να επισκεφτεί τις πόλεις, χάρη και σε μία (ιταλική) εφαρμογή που είχε όλα τα αξιοθέατα στον δικό της χάρτη και μία διαδρομή αριθμημένη από το 1 έως το 10, ανάλογα τα αξιοθέατα, στην εκάστοτε πόλη. Η εφαρμογή ονομάζεται ‘Zonzo Fox Italia’. Απαιτείται, να έχετε πολλά δεδομένα, οπότε σιγουρευτείτε ότι έχετε. Έχει διαδρομές για κάθε πόλη και θα σας καθοδηγεί μέσω GPS. Πολλές φορές θα σας πάει σε γειτονιές που πάνε οι ντόπιοι, οπότε αξίζει να την έχετε.

Σάς αφήνω να απολαύσετε τις φωτογραφίες και τα λέμε σύντομα για την συνέχεια του ταξιδιού. Κλικάρετε στην γκαλερί για να δείτε τις φωτογραφίες στο κανονικό μέγεθος.

Σάς αφήνω να απολαύσετε τις φωτογραφίες και τα λέμε σύντομα για την συνέχεια του ταξιδιού. Κλικάρετε στην γκαλερί για να δείτε τις φωτογραφίες στο κανονικό μέγεθος.

Leave a Reply